Használd ki a Hold hatásait,

hogy bőröd még szebb, még ragyogóbb legyen

holddal szépülni 

A természet minden rezgése ritmikus összhangban zajlik. Számos jelensége – az évszakok váltakozása, az apály és dagály, az időjárás, a nők ciklusa, a szülések stb. – kapcsolatban vannak a hold járásával. A Földdel szoros összefüggésben lévő Hold szüntelen körforgásával életünk része, a holdfázisok komoly hatással vannak mindennapjainkra, egészségünkre, munkánkra, otthonunkra, szerelmünkre és szépségünkre.

Az emberiség évezredeken át igyekezett harmóniában élni a természet rendjével, ritmusával, hogy biztosítsa túlélését. Megfigyelte és alkalmazta a nap, a hold, a csillagok, az évszakok és napok változásának összefüggéseit.

E harmonikus „Rendben” a megfelelő holdfázis kiválasztása, szépségápolási szempontból is igen fontos mert a bőrápolási tevékenységeink hatékonysága és sikere a megfelelő időzítéssel növelhető, – mint például a szőrtelenítés, hajvágás, kozmetikai kezelések, a tisztító-, méregtelenítő- és fogyókúrák, étrend kiegészítők, vitaminok szedése, műtétek, stb.

Hogy a kozmetikai kezelések, fogyókúrák eredményesebbek, bőrünk pedig még ragyogóbb, feszesebb legyen, érdemes a következők szerint tervezni:

Újholdnál végeztessük:

  • a regeneráló, bőrmegújító kezeléseket
  • az anti aging kezeléseket

Ebben az időszakban a test újjáépíti magát, az energiák áramolni kezdenek, a ráncok látványosan halványulnak.

Növő Holdnál végeztessük :

  • a hatóanyagos arc masszázst
  • a gépi kezeléseket

Ezeken a napokon a krémek, szérumok, pakolások,  mélyebben hatolnak a bőrbe, a szervezet öngyógyító mechanizmusa is erősebb, különösen a Bak által uralt napokon.

Teliholdnál végeztessük:

  • a kényeztető kezeléseket

Különösképpen lazító, relaxáló, arc- vagy testmasszázst.

Fogyó holdnál végeztessük:

  • a bőr kozmetikai tisztítását – különösen problémás, pattanásos bőr esetén, mert kevésbé keletkeznek sebek
  • a bőr szépséghibáinak kezelését
  • a szőrtelenítést, különösen a bika által uralt napokon, így a szőr sokáig nem fog visszanőni

Ilyenkor ajánlott megkezdeni a fogyókúrát, méregtelenítést, valamint a fogyasztókezelések, test masszázs, nyirokmasszázs hatása is eredményesebb.

moon phase 

A holdfázisokhoz igazodva sokat tehetünk testi-lelki egészségünk, szépségünk javításáért, megőrzéséért.