nov 24, 2013 - Blog, zene,videó    Nincs hozzászólás

Szenthelyi Miklós hegedűművész rekordkísérlete

szenthelyi

2013 November 16.-án, immár 5. alkalommal fantasztikus maratoni koncert sorozatot láthattunk a kongresszusi központban, Szenthelyi Miklós Kossuth díjas hegedűművész, Budapest díszpolgára és a 25 éves fennállását ünneplő Magyar Virtuózok Kamarazenekar előadásában. A nap különlegessége a kettős évforduló valamint Szenthelyi Miklós művészúr Guinness és hivatalos magyar rekordkísérlete.  Egy napon belül 4 koncertet adott, melynek során Haydn, Mendelssohn és Dvorak műveit hallhattuk neves szólisták közreműködésével:

  • Onczay Csaba Kossuth díjas csellóművész,
  • Szenthelyi Judit -a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett zongoraművész,
  • Kiss Gyula Liszt-díjas zongoraművész
  • Homoki Gábor hegedű- és brácsaművész.
  • Az esti koncert karmestere Medveczky Ádám Kossuth díjas karmester.

A maratoni koncertsorozat délben vonós kamaradarabok bemutatásával kezdődött, a nap végén, az esti nagy koncert keretében pedig Mendelssohn: E-moll hegedűversenyét (op.64) adta elő.

Guinness rekord hegedűszóra

A koncert végén a művész köszönetet mondott a közönségnek az 5 koncert sorozaton való szép számú megjelenésekért, a közreműködő művészek áldozatos munkájáért, a kongresszusi központ vezetőségének, hogy helyet adott és minden igényt kielégített a koncertek megrendezésében, legfiatalabb fiának, aki a számítástechnikai hátteret biztosította és természetesen a 25 éves születésnapját ünneplő Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak, egy tűzijátékkal díszített tortával. Ígéretet tett, hogy aznap már nem hegedül, de a koncertsorozatokat a nagy érdeklődésre való tekintettel a jövőben is folytatni kívánja amennyiben egészsége engedi, és előre bocsájtotta, hogy Édesapja és szeretett nagyapja is bőven túlélték a 90 évet.

finálé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nekem számít a véleményed. Itt elmondhatod!