taplalék-piramis

 A táplálkozás holisztikus megközelítése, teljes egészében figyelembe veszi a táplálék eredetétől kezdve, a termesztés/tenyésztés körülményeit, az ételek megfelelő kiválasztását, előállítását és tálalását is. Ezen felül az egyén élethelyzetét, érzelmi-mentális állapotát, életkorát, nemét, fizikai terheltségének szintjét, értékrendjét, tudatosságának mértékét, az életében jelen lévő stressz szintjét, valamint speciális diétás szükségletét.

Fontos szerepet kap az ember és környezete közötti harmónia helyreállítása, a természet megbecsülése és a környezettudatos élelmiszer előállítása által, ami energetikailag és tápanyag tartalom szempontjából megfelelő minőségű terméket eredményez. Ezáltal hozzájárul a szervezet saját öngyógyító mechanizmusának megerősítéséhez és helyreállításához.

Első és egyben legfontosabb dolgunk a szervezet kitakarítása, vagyis a méregtelenítés. Így esélyt adunk önmagunknak az egészségre, a fizikai jóllétre, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy életünk energikus és örömteli legyen.

Kövessük a fokozatosság elvét, szépen lassan hagyjuk el étrendünkből a túlzottan feldolgozott, finomított, mesterséges élelmiszereket, a cukrot, zsiradékokban és szénhidrátokban gazdag ételeket és italokat. Együnk sok friss, szezonális és jó minőségű zöldséget, gyümölcsöt, valamint egyszerű alapanyagokból készült ételeket.

táplálkozás.

Figyeljünk a megfelelő mennyiségre, a falatok kellő  megrágására, ne kapkodjunk, és ha tehetjük üljünk le, hogy meglegyen  az az öröm, amelyet egy tudatosan összeállított és elkészített finomság elfogyasztása okoz.

Sajnos általában már csak akkor kezdünk el tudatosan táplálkozni, amikor valamilyen konkrét betegség jelentkezik az életükben. Pedig megfelelő ételválasztással és életmóddal jelentősen csökkenthető több krónikus betegség, mint pl. a szív és érrendszeri problémák, cukorbetegség, elhízás és daganatos megbetegedések kialakulásának esélye.

 A változtatás mindig nagy kihívást, sőt nehézséget jelent. Ezért tanácsos apránként, általunk elérhető célokat kitűzve elindulni. Az átállás időszaka nem könnyű, ahogy testünk, szervezetünk és elménk tisztul, gondolataink, érzéseink egyre tudatosabbá válnak, megismerjük és megéljük belső tiszta önvalónkat, szabadságunkat. Ízlésünk néhány hónap alatt átalakul, rálépünk egy örömteli egészség teremtő útra, ami további kemény kitartást igényel, de végül elnyerhetjük az egészség, egyensúly és tisztánlátás boldog állapotát.

egyensúly