Az AromaTouch masszázs egy gyengéd, lágy, simító mozdulatokból álló, mégis erőteljes hatású, speciális illóolajokat alkalmazó technika, melyet Dr. David K. Hill az illóolajok gyógyszeripari hasznosításának vezető szakértője fejlesztett ki, azzal a céllal hogy a lehető legtöbbet hozza ki az esszenciális olajok jótékony, egészségügyi hatásaiból. Dr. Hill mint orvos nagyon sok beteggel dolgozott különböző szinten. A test betegségeinek legalapvetőbb kiváltó okai a stressz, a méreganyagok jelenléte, a gyulladás és a vegetatív egyensúlyvesztés. A mindennapos stressz és a feszültség a gerinc izmaira rakódik le, amitől az befeszül. A feszes gerinc következtében csökken a fizikai és lelki alkalmazkodóképesség a világ kihívásaival szemben, és kialakul a vegetatív egyensúlyhiány ami nagy megterhelést jelent a szív- és érrendszerünkre, az idegrendszerünkre és a mozgásszerveinkre is.

Az Aromatouch Technika nem egy masszázs, hanem egy speciális illóolaj felviteli technika. A nyolc, összesen 23 növényből álló tiszta illóolaj mindegyike terápiás hatással és összetétellel rendelkezik, melyek garantáltan 100%-os tisztaságúak, természetesek, mentesek a szintetikus vegyületektől és szennyeződésektől.
A “masszázs” hatékonysága a felhasznált esszenciális olajkeverékekben és az alkalmazott mozdulatokban rejlik. A speciális olajok segítségével a test meridiánjait és energiaközpontjait stimuláljuk, ezzel egyensúlyba hozva a szervezet működését.


A technika lényege, hogy gyengéd érintéssel, meghatározott sorrendben “bele simogatjuk” a hatóanyagokat a bőrbe a gerinc mentén és a talpon. A különleges illóolajok masszírozással könnyen jutnak a bőr felszínén át a vérkeringésbe, így az egész szervezetre kifejthetik jótékony hatásukat. Serkentik a vér- és nyirokkeringést, a salakanyagok eltávozását, így a bőr és az érhálózat rugalmasabbá válik. Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásuk révén erősítik az immunrendszert, segítenek a gyógyulásban. A kezelés remekül ellazít, javítja a hangulatot az illóolajok belélegzése által így a lelki eredetű problémák kezelésénél is jól alkalmazható. Tökéletes megoldás stressz, trauma vagy energiahiány kezelésére is, mivel növeli az energiaszintet, ennek eredményeként csökken a szervezetben kialakult stresszes állapot, és visszaáll a szervezet egyensúlya, a homeosztázis.

A kezelés 4 lépésben történik, 2-2 olaj felvitelével

1.első lépés: stresszkezelés


Felhasznált olajok: Balance esszenciális olajkeverék és Levendula illóolaj

  • A Balance (egyensúly) olajkeverék lucfenyő, rózsafa, fenyőtömjén és kék varádics keveréke, mely meleg fás és föld illatával a központi idegrendszerre hat, a nyugalom és a jólét érzetét kelti elősegítve a szervezet különböző rendszereiben a kiegyensúlyozottság állapotának létrejöttét. Az első “Érintés” ezzel az olajjal nagyszerű kezdeti kapcsolódás a szívcsakrán keresztül az ajándékozó és a vevő között.
  • A Levendula illóolajat összetéveszthetetlen aromája és nyugtató tulajdonságai miatt évezredek óta használják. Nyugtató jellege miatt enyhülést hoz, elősegíti a relaxációt.

2. második lépés: immuntámogatás

Felhasznált olajok: Teafa illóolaj és On Guard esszenciális olajkeverék

  • A teafaolaj az AromaTouch technika elengedhetetlen része tisztító hatása miatt. Baktérium és csíraölő képessége révén támogatja az immunrendszert és segíti a test visszatérését a homeosztázis állapotába.
  • Az On Guard (védő) esszenciális olajkeverék immunerősítő hatását a vadnarancs, szegfűszeg, fahéj, eukaliptusz és a rozmaring együttes hatása adja, egy leheletnyi citrussal. Tudományosan bizonyított tény, hogy a citrus olajak tudják a leghatásosabban legyőzni a baktériumokat, vírusokat.

3.harmadik lépés: keringés javítás

Felhasznált olajok: Aromatouch és Deep Blue esszenciális olajkeverékek

  • Az Aromatouch olajkeverék összetevői a ciprus, majoranna, bazsalikom, levendula éa a grapefruit amit a nyugtató érzése miatt szöveti irritációk csillapítására és a keringés javítására használunk. Ellazítja és nyugtatja a feszült izmokat, serkenti a vérkeringést, kiemeli az izomtónust.
  • A Deep Blue (nyugtató) esszenciális olaj izomfájdalmak és más testi panaszok enyhítésére szolgál. Kizárólag bőrre alkalmazható. A Deep Blue hatékony válasz a gyulladásokra különleges alkotóelemei miatt, mint a kúszó fajdbogyó, kámfor, borsmenta, kék varádics, kék kamilla, olasz szalmagyopár, oszmantusz. A Deep Blue illóolaj keveréknek azonnal bizsergő és melegítő hatása van.

4. negyedik lépés:homeosztázis

Felhasznált olajok: Vadnarancs és Borsmenta illóolajok

  • A Vadnarancs esszenciális olaj megemeli a kritikus antioxidáns szintet így a test immunvédelmét erősíti. Képes energizálni és újjáéleszteni.
  • A Borsmenta esszenciális olaj számtalan egészségügyi előnnyel jár. Élénkítő és energiát elősegítő tulajdonságai miatt enyhíti a diszkomfort érzést, kellemes, hűsítő érzést ad.

Az 50-60 perces kezelés a háton, talpon és a fej hátsó részén valamint a füleken történik.