stressz

A feszültség, a sok munka és a kialvatlanság, árulkodó nyomokat hagy az arcon. Kutatások igazolják, hogy a stressz hatására fokozottan jelentkező neuropeptidek a bőrben és az idegrendszerben is jelen vannak, ami szintén alátámasztja a lélek és a test kapcsolatát. Bizonyos környezeti hatások és a veleszületett hajlam mellett, a lelki és szociális hatások is súlyosbíthatják a bőrbetegségeket.

Ha örököltük az ekcémára való hajlamunkat, a stressz fellobbanthatja azt, míg stressz mentes időszakokban, teljesen el is tűnhet. Ha fény derül a kiváltó okra, és sikerül feldolgozni azt, a bőr is egészséges lesz. Feladatunk a bőr helyes működésének visszaállítása, a hosszan tartó szépség és fiatalság érdekében.

stressz2

 

A stressz négy tünete az arcon

 

1. tünet: Fáradt szemek
A kialvatlanság, a rendszertelen étkezés és kevés folyadék fogyasztás hatására, ráncok és karikák keletkezhetnek a szemünk körül. Ezek megszüntetésének legfontosabb lépése a bőséges folyadékfogyasztás. A nap során két liter vizet vagy gyógyteát ajánlott meginni, egyenletesen elosztva, azonban lefekvés előtt már nem szabad sokat inni, mert reggelre beödémásodhat a szem.

 2. tünet: Száraz bőr

A stresszes időszakokban, sokkal kevesebb faggyú termelődik, aminek hatására a bőr rugalmatlanná, szárazzá, védtelenné válik. A téli hidegben ez azért rossz, mert a fagy és a  túlfűtött  helyiségek száraz levegője még jobban kiszárítja a bőrt . A dehidratált bőrön könnyen keletkeznek apró sérülések, mikro repedések, így a bőr védtelenebb lesz a fertőzésekkel szemben. Nagyon fontos a napi kétszeri (reggel i és esti) bőrápolás, a bőrtípusnak megfelelő készítményekkel.

3. tünet: Fakó arcszín

Az állandó stressz hatására lassulnak a sejtek megújító folyamatait, amitől a bőr fakóvá, pikkelyesen hámlóvá válik. Az új, friss bőrsejtek termelődése serkenthető, ha heti  rendszerességgel, ápoló hatóanyagokat is tartalmazó bőrradírral eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, majd pedig  A-C és E vitaminokban gazdag pakolással kényeztetjük  a bőrt.

4. tünet: Mély homlokbarázdák

Akinek sok gondja van, gyakran ráncolja a homlokát. Az izmok tartós igénybevétel hatására egy idő után nem tudnak tökéletesen ellazulni, ezért akkor sem simul el a homlok, amikor épp nincs miért ráncolni. A ránctalanító krémek használata mellett néhány egyszerű akupresszúrás pont megnyomásával ellazíthatod a görcsössé vált izmokat. Simíts végig belülről kifelé a mutatóujjaddal mindkét szemöldöködön, majd nyomd három másodpercig azt a pontot, ahol véget ér. Ismételd háromszor. Nyomd háromszor három másodpercig az arccsontodat a szemed alatt középen, valamint a halántékod közepét.

stresszoldás